Gemis en Verlangen

Het leven is een Griekse tragedie. We zijn allemaal op zoek naar onze bestemming en willen allemaal thuiskomen. Wij zijn een soort moderne Odysseus, op zoek naar ons Ithaca, het eiland waar we thuishoren. Sinds 2007 werk ik als gedragstrainer & coach en inmiddels heb ik meer dan 800 mensen naar hun thuis geholpen: werknemers in organisaties, particulieren en zelfstandig ondernemers. Ik heb een mateloze fascinatie voor biografisch werk en ben expert in alles wat met transformatieprocessen in de levensloop te maken heeft. Dit werk zie ik als mijn opdracht. Overkoepelende thema’s waarvoor mensen bij mij komen: verlangens naar zelfactualisatie, levensvreugde en moeiteloos willen ‘zijn’ en ‘doen’. De meeste van mijn klanten zitten in een strijd waarbij angst en verlangen elkaar tegenwerken. Bij HeartPepper kun je terecht voor de introductieworkshop en de jaartraining en voor systemische coaching.  

Dromen en daden

Kleine kinderen zijn enorm getalenteerd in durven drómen. En in groot denken. Of schaamteloos fantaseren. Geen zee te hoog, geen brug te ver. “En dan spelen we dat jij … en dan doe ik … en dan gaan we…”. Zo prachtig. Jammergenoeg raken we – al opgroeiende – dit vermogen vaak kwijt. We worden verstandig. Of weloverwogen. En bang. “Je kunt nu eenmaal niet alles hebben in dit leven”, of “je moet niet terugkijken, maar alleen vooruit”. En toch: geen krachtiger instrument dan ons bloedeigen verlangen. En ons verlangen komt juist naar boven wanneer het gemis wordt aangeraakt. Wát het ook is. En dan ineens, is het ‘tijd’. Voor een wending, doorbraak of vervulling.

Is het tijd?

Misschien wil je nu ‘s echt gaan staan voor wie je bent in je werk, je relatie of in je leven in zijn geheel. Heb je talloze dromen maar liggen ze nog allemaal op de plank…te wachten? Mis je jezelf teveel in dit leven? Maar om weer diep te dúrven verlangen, je te ontdoen van alle beklemmingen, dat is levenskunst. En levenskunst is te leren. Je bent welkom bij de introductieworkshop! 

Doel

De programma’s van HeartPepper hebben een aantal eigenschappen gemeen: je wordt uitgenodigd om je plek in dit leven in te nemen. Je krijgt aansporing en hulp om je autonomie te (her)nemen en je blokkades te overwinnen. De kennis van je ziel wordt verbonden met de wijsheid van je lichaam. Je wordt aangespoord om je intuïtie en creativiteit te ontwikkelen en te vertrouwen. Je bent welkom.

Geef een reactie