Image

Maandag wordt alles anders

Maandag. Dán ga je echt stoppen met roken. Gezonder eten. En bewegen, natuurlijk. Maar eerst de verjaardag van Tom zaterdag, dan mag je nog even uitpakken 'nu het nog kan'. Oh ja, Tom: daar zou je eigenlijk nog even mee gaan winkelen voor z'n uitje met zijn nieuwe liefde. Vergeten. Of verdrongen, geef je een tikkeltje verzuurd aan jezelf toe, denkend aan hun jaloersmakende geluk.

Je kijkt naar buiten en ziet: die tuin moet ook omgespit, eigenlijk. Dat eerst maar even deze week! En de zolder kan ook wel een goede opruimbeurt gebruiken. Doe je dan ook meteen even donderdag, en ga je ook meteen je administratie op orde brengen die daar al jaren ligt te slingeren. Bah, wat een rotzooi; gelukkig niemand die het ziet.

Archiefdozen kopen op internet, dus. En oh, ja: het nieuwste kookboek van Ottolenghi! Want je wilt afvallen en dat mag ook lekker zijn. Chips en kaasjes waren je beste vriend geworden 's avonds, met een wijntje. Of nou ja, twee soms, heel soms drie. Maar dat zeg je nooit hardop, natuurlijk. Ook je abonnement op maaltijdsalades of rijst-met-prutje moest maar 's afgelopen zijn. En ooh nu je toch online aan het shoppen bent, meteen ook even mooie hardloopschoenen aanschaffen, plus broek en shirt. Alles komt goed, zometeen.

Je sleept je naar je werk de volgende dag, realiseert je op de fiets dat je op ziet tegen de dag. Het is al heel lang niet echt meer bevredigend. Het conflict met je collega helpt ook niet bepaald. Of nou, eigenlijk zou je 's aan de slag moeten met je schaduwwerk, een vriendin tipte je laatst nog voor een cursus. Je kropt zoveel op, vond ze. Je zoekt tussen de middag een collega op met wie je lekker kunt klagen praten en eet - alleen vandaag nog even - de burger met patat. Het was geen makkelijke ochtend. Leidinggeven zou leuk moeten zijn maar iedereen weet maar niemand zegt het: het is de hel soms. Die f*cking verantwoordelijkheid voor alles. Je kunt het wel, hoor. Bovendien klinkt het natuurlijk best indrukwekkend, verdient het goed en staat het goed op je c.v. Dus jou hoor je niet - hardop.

Tuurlijk, vroeger droomde je van een carrière als fotograaf - je had echt talent - maar nou ja; je moet je brood ook kunnen verdienen en niemand lukt dat met kunst. Toch? Dus die droom ging in de koelkast. Je zou er misschien een cursus in kunnen doen? Je krabbelt het snel op je al veel te lange - To Do lijstje. Wat moet je nog veel, eigenlijk! Zucht. Was het maar weekend.

's Avonds naar Yin Yoga. Stress afvoeren van gedoe met je familie, waar jij altijd het voortouw neemt om de boel harmonieus te houden. In de kleedkamer vergelijk je ondertussen je lichaam met die van anderen en denkt: het is maar goed dat ik geen partner heb, moet je dat lijf van mij zien. Strak, slank, fit. Zou dat nog kunnen na je 35e? Je slooft je uit maar ademt te hoog zegt de instructrice. 'Mens, je zou mij eens moeten zijn! Dan zou jij ook 'hoog ademen'! Denkt: zo lekker de sauna in en dan naar huis, op de bank met je 'beste vrienden'. Dat heb je wel verdiend.

In je ene hand de afstandsbediening, in je andere je smartphone. Even door Facebook scrollen. Je neemt nog een slokje en een handje en ziet op Facebook dat die-en-die een nieuwe baan heeft! Oh OMG, like like! Je schrijft: "Blij voor je! " en scrolt snel verder omdat je wat venijn voelt opkomen. Hij wel. Wat een goddelijk recept staat daar. Nu kan het nog, bovendien zijn die bounties vegan. Immers. Het kan nu nog, kan 't schelen.

Maandag wordt alles anders.

Plus ça change...

Dinsdag is alles weer bij het oude

Stel je eens voor dat je al die voornemens die je hebt - ik bedoel die verzameling van al die jaren - voorgoed wél zou kunnen gaan waarmaken. Stel je eens voor hoe dat zou zijn?

Je hebt werk gemaakt van je werk, doet alleen nog maar wat 100% past. Je bent fit, rent met gemak 10 trappen op zelfs. Je huis is opgeruimd en alles heeft een plek; heerlijk, nooit meer iets kwijt! Je lichaam ziet er weer strak uit, je past je favoriete spijkerbroek weer. Je lijstje met 'klusjes thuis' is afgewerkt en was helemaal niet zo veel werk! Je hebt je muziekles weer opgepakt en speelt met de verjaardag van je beste vriend eindelijk iets leuks. Je vriendschappen die ruis veroorzaakten heb je in de ijskast gezet of beëindigd. Opgeruimd, zo voelt dat. Je verslavingen heb je overwonnen, ja (ook) die van Social Media. Wat een hoop vrije tijd heeft je dat gegeven. Je uitstelgedrag is omgekeerd, zodat je nooit meer achter de feiten aanhobbelt.  Je weet hoe je moet luisteren naar de 'Voice of Love', en kan jezelf hier steeds in laten roepen. Je immuunsysteem is optimaal en bestand tegen welke griep dan ook. Je bent krachtiger dan ooit. Haalt het maximale uit jezelf en daarmee ben je dan... gewoon dik tevreden. Dik, dik, heeeeel dik tevreden zijn. Hoe zou dat zijn? Nou?

Wordt jouw leven een voortdurende maandag? Of ben je toch meer gehecht aan dinsdag t/m zondag. Nou?

Het woord is aan jou.

In 10 maanden de Beste Versie van Jezelf

Deze HĒRŌtraining geeft je de kans om in 10 maanden het gat te dichten dat zit tussen je leven-nu en de Beste Versie van Jezelf. Zodat je gaat doen wat je geboorteplicht is: dit leven verzilveren in plaats van aan je voorbij laten trekken.

Bijvoorbeeld

 • Je onderzoekt bijv. je huidige eetpatroon, maakt concrete plannen om dit stap voor stap te wijzigen zodat je gaandeweg jezelf echt gezond en gebalanceerd leert voeden.
 • Er is een module die uitsluitend gaat over je Innerlijke Draken, die jou niet willen helpen te veranderen: je leert ze kennen en ontkrachten zodat je veel minder weerstand voelt bij het in gang zetten van je nieuwe levensstijl.
 • We kijken samen naar alles wat je gebruikt om jezelf te verdoven en te troosten zodat je helderder contact kunt krijgen met je wensen en grenzen en keuzes maken eenvoudig wordt.
 • Je maakt een opruimplanning van je woning, zodat je over 10 maanden werkelijk alles in je handen hebt gehad en een vaste plek hebt kunnen geven.
 • We kijken naar hoe goed en gezond je immuunsysteem nu is en volgen wetenschappelijke adviezen op van top-artsen zodat je fit en vitaal wordt.

Zo gaan we in 10 maanden alle facetten van je leven langs en 'upgrade' jij jezelf waar jij jouw belangrijkste energielekken nu nog hebt. En nee, het gaat echt niet alleen om praktische zaken. Er komen in 40 weken 40 thema's voorbij. Daar zit voor iedereen een prioriteit bij! Althans, ik hoop niet dat je alle 40 modules nodig hebt, want dan gaat het nu niet zo heel goed met je. Maar als het wel beroerd met je gaat: dan zou ik dus helemaal in dit programma springen als ik jou was.

Doel: àlles uit de kast

Het doel is om het maximale uit jezelf te halen zodat je leeft zonder spijt of niet ingeloste verlangens. Vól het leven beetpakken dus. Het gaat over jouw Beste Versie van Jezelf worden, een echte Hērō worden die kracht heeft voor twee, zodat je de wereld nog beter kunt helpen om gezond, geheeld, mooier en liefdevoller te worden. Als jij je hier in herkent, dat is deze training écht voor jou.

Carolien is de drijvende kracht achter dit geweldige HERO programma. Ik ben er voor 10 maanden ingestapt en dat vraagt een fikse toewijding. Daar krijg je dan ook heel veel voor terug. Want Carolien is niet de eerste de beste. Wat een inspiratie, wat een doe-kracht en wat een moed weet ze los te maken. Ze schuwt niets, deelt als critical friend mokerslagen uit en zit je liefdevol op je huid. Carolien is oprecht en toegewijd en schuwt het ongemak niet. Daar heb je dus echt iets aan. Ik kom het zelden tegen.

Stap voor stap werk ik aan de optimale versie van mezelf! Carolien helpt je om kleinschalig nieuwe gewoontes in te slijten. Gewoontes kun je zien als de samengestelde rente van zelfverbetering. Zelf ben ik begonnen met eerst mijn fundament te verstevigen. Een stevig fundament daar kun je immers op bouwen. In kleine stapjes werk ik aan de driehoek eten, bewegen en slapen. Nieuwe habits inslijten waar ik een levenlang profijt van heb. Waar ik ook veel aan heb is het leren kennen van al mijn innerlijke saboteurs. Ik leer ze beetje bij beetje kennen en dat is enorm helpend en brengt me verder. Daarnaast is er via verschillende social mediakanalen verbinding met mijn medereizigers. Allemaal excelleren we op onze eigen manier. We delen en ondersteunen elkaar.

Carolien laat ons stralen en staat dicht naast ons. De beste versie van jezelf is een rijk en schitterend traject. Ontstellend goed en met veel impact als jij je commitment geeft! Een enorme kans die je niet cadeau krijgt maar die ik elk mens gun! DOEN.

Harriet Kollen

Carolien werkt in deze training met 'Kaizen', het principe dat kleine stapjes uiteindelijk grote veranderingen tot stand kunnen brengen. Die stapjes zetten we in alle belangrijke levensgebieden, zoals onder andere gezondheid, welzijn, relaties, werk, zingeving. Om iets stevigs op te kunnen bouwen moet je fundament sterk en diep zijn.

Zo ben ik begonnen met elke ochtend 10 minuten yoga te doen, daar is nu een minuut hoepelen bijgekomen (wat ik ook nog verder op zal bouwen). Een ander klein stapje met groot effect is dat ik een dagindeling voor mezelf heb gemaakt, waardoor ik niet meer verdwaal in de tijd.

Ik zit veel lekkerder in mijn vel, voel me energieker, heb meer focus en alles stroomt meer. Carolien analyseert messcherp en voelt haarfijn aan wat er speelt. Ze kan dat ook nog eens glashelder verwoorden, windt nergens doekjes om en laat zichzelf daarbij ook zien. Dat doet ze wel altijd met heel veel compassie, waardoor ik me totaal gezien voel en me aangemoedigd voel om verder te gaan op dit avontuur. Want dat is het, een avontuur, met vervaarlijke draken die een prachtige schat beschermen, namelijk dat wat ik te geven heb aan de wereld.

Ellen Omvlee

Premium

Elke maandagavond hebben we een Zoombijeenkomst van 21.00-21.30 uur. In dat half uur vertel ik het thema van de week, doen we een oefening samen, zijn er deelrondes en krijg je 'thuiswerk' mee. Dat thuiswerk versla je elke week ook, in een coachingsdocument in Evernote zodat ik jouw proces op de voet kan volgen. Je maakt elke zondag een verslag en ik reflecteer daarop, bevraag je, moedig je aan of geef je kritische feedback als ik patronen ontwaar waarvan ik zeker weet dat het je niet vooruit helpt maar achteruit. In een besloten Facebook groep is er onderlinge uitwisseling met elkaar, geef ik gestructureerd inspiratie en ideeën en leren jullie van elkaar. Ik ben daar elke dag actief, er is geen andere ruis in de groep: het gaat puur elke week om het weekthema. Alle andere dagen is er een super-korte check in op Zoom tussen 18.30-18.40 uur. Weet je waarom? Vertel ik je bij aanvang.

Prijs Premium HĒRŌ-training

De prijs voor deze training is Euro 3.175,- (ex BTW). Hiervoor krijg je al het bovenstaande: alle Zoomsessies, FB-intervisie, en 1:1 feedback op verslagen krijgen zodat je het onderste uit de kan kunt halen voor jezelf. Voor de Premium training doorloop je eerst een intake-procedure (zie hieronder).

Alternatief Programma: Hero training light

Je kunt deze training ook volgen door alleen de maandagavonden op Zoom te volgen en zelfstandig alles uit te voeren. Dan schrijf je geen verslagen, doe je het hele programma zonder coaching of besloten FB groep. Mocht je bijv. liever anoniem mee willen doen zodat niet iedereen hoeft te zien hoe belabberd het met je gaat, of als je niet genoeg budget hebt voor het intensieve programma...Dan is dit de oplossing. Of je bent misschien een echte diehard die 100% zelfstandig kan werken en dit allemaal lekker in je eentje wil doen. Kosten: Euro 735,- (ex BTW). Dat kun je hier nu meteen boeken en betalen, dan ben je verzekerd van je plek op 4 januari 2021. Je hoeft geen intake aan te vragen maar bent gewoon meteen verzekerd van je plek. Stel je maar 's voor hoe jouw 2021 gaat zijn. Jouw jaar! Boek en betaal hier.

Thema's die aan bod komen in de deze 10 maanden durende reis

Dit is nog maar een fractie. 40 weken, elke week een ander thema. Halleluja, zeg. Moet ik dit allemaal gaan veranderen? Neeeee. Dat is en onmogelijk en dat hoeft niet (hoop ik voor je). Je pikt gewoon elke week uit de les wat voor jou prioriteit heeft. En meestal weet je dat meteen. Alle theorie in deze modules komt van de laatste wetenschappelijke inzichten.

 • Eten; hoe eet je nu zo 'eenvoudig' mogelijk gezond en lekker?;
 • Bewegen; wat is de maximale beweging die je móet doen p/d?
 • Slapen; dat begint op een ander moment van de dag dan je denkt;
 • Voeding; waar voed je je mee? Spiritueel? In Liefde? In levenslust;
 • Liefde; wat komt eerst: jij of de ander?;
 • Purpose; hoe vind je je hogere doel?;
 • Werk; werk doen dat 100% past bij jou en bij niemand anders;
 • Geld; wat is de stand van zaken in je financiën?;
 • Zelfcompassie; dat begint met eenvoudiger dingen dan je denkt;
 • Masterpiece days; hoe richt je je dagen zo in dat je 100% aligned bent met jezelf?;
 • Uitstelgedrag; wat is dé methode om dit aan te pakken?;
 • Meditatie; dat begint met 1 eenvoudige gewoonte;
 • Zelfvertrouwen; word een onwankelbare versie van jezelf;
 • Creativiteit; waar vind je het? En wat kun je er mee?;
 • Wilskracht; wel of niet inzetten?;
 • Doelen stellen; zonder dat je gek word van de druk;
 • Leiderschap: dat begint bij Persoonlijk Leiderschap, maar hoe?;
 • Ademen; get ready for mind-blowing veranderingen die alles uitmaken in je ademwerk;
 • Gewicht; vind je natuurlijk gewicht op een eenvoudige manier;
 • Angsten te lijf; verander de chemie in je brein en lichaam en zie het resultaat in je angsten!;
 • Minimalisme (ook digitaal); concrete tips, maximaal rust in je kop;
 • Verslavingen; je hebt regie tot aan de eerste!

Wil je onderzoeken of Premium bij je past?

powered by Typeform
Image

“Ik ben aan de HĒRŌtraining begonnen omdat ik het roer echt om wilde gooien. Na tal van workshops en trainingen die me uiteindelijk vaak toch niet echt verder brachten wilde ik een aantal zaken in mijn leven en in mezelf echt veranderen. Ik merkte dat ik telkens weer terugviel in oude patronen en gedachten en er niet in slaagde dit definitief te veranderen. De HĒRŌtrainingt sprak mij aan omdat het een stevig, lang en diep programma is. Niet een weekendje leuk op de hei, maar echt veertig weken aan de bak om de beste versie van mezelf boven te halen. Dat geeft de tijd en ruimte om alles te onderzoeken en om nieuwe patronen en gedragingen echt in te slijten. Carolien is voor mij de perfecte coach tijdens dit traject. Gedreven maar ook geduldig, begrijpend maar ook scherp. Carolien coacht niet alleen in de vorm, maar leeft het zelf ook voor. Dat maakt haar begeleiding menselijk en tastbaar. Ik ben nog maar net begonnen, maar merk dat er van alles in mijn leven aan het bewegen is. Zaken die ik bijna had opgegeven blijken toch te kunnen veranderen. Ik voel me iedere week meer midden in mijn eigen leven staan. Ik kijk uit naar de rest van het programma.”

Wolf Roodsant

Over mijzelf + dit proces

"Ik ga nu echt beginnen met opruimen. En ik wil ook graag wat afvallen, eigenlijk. En ik zit ook meer op de bank dan goed voor me is. Dus ik ga echt aan de slag! Morgen beginnen met hardlopen. En dan laat ik ook de suikers weer staan. En als dat project dan op de rit staat, ga ik ook op zoek naar ander werk. Iets dat beter bij me past. En ik wil ook meer bijdragen aan de wereld eigenlijk. En ook af van mijn geldzorgen. En de liefde, gaat dan vast ook stromen. En... en.... ennnn"

Dit was ik, in 2009. Plannen maken. Grote Belangrijke Levensverandernde Plannen. Maar ik hield ze nooit lang vol. Totdat in 2012 de bom barstte en ik echt heel heel heel heel graag een ander leven wilde. Een leven dat paste bij mijn diepste verlangens en grootste talenten. En daar ben ik werk van gaan maken. Een van de meest krachtige zinnen - die ik echt letterlijk op mijn muur geschreven had toen - was: "Most people overestimate what they can achieve in a year and underestimate what they can achieve in five years." En toen ben ik gaan lopen. Stap-voor-stap-voor-stap-voor-stap. Bergtoppen halen en door dalen gaan. En dat x 100. Zo bracht ik wijzigingen aan en ging langzaam alles lukken wat ik ten diepste wenste.

Inmiddels bén ik filmmaker. En bén ik Master tantra-trainer/coach. En bén ik opleider. En ís mijn hele huis in orde. En bén ik gaan wandelen (#10Kaday), en éét ik veganistisch en bén ik suikervrij. En bén ik gestopt met roken en drinken. En dóe ik werk dat bijdraagt aan de wereld. En de liefde...die moest beginnen met zelfliefde maar dat wist ik toen nog niet.

Wat ik toen ook niet wist, maar nu wel weet, is dat ik bezig was aan mijn eigen Hērōtraining. Hērō betekent: hij/zij die de kracht heeft voor twee. En ongemerkt paste ik de methode toe, waar ik toen de definitie niet van kende: Kaizen. Dat wil zeggen: alles stapje voor stapje inbouwen in je routines, zodat je een steeds betere versie van jezelf wordt. Als je maar blijft stappen. Een klein beetje meer stretchen, elke dag. En dan ongemerkt, sta je op een dag in het antwoord op je eigen vragen en leef het leven dat voor jou bedoeld was.

(En echt, als ik dit soort teksten vroeger las dacht ik: 'oh come on, wat een bullshit, weer zo'n marketingverhaal' enzovoort, en zo verder. Maar ja. Het is gewoon toch waar).

Het Kan Wel. En als ik het kan, kan jij het ook.

Masterpiece Trainer

In de zomer van 2020 begon ik aan het traject om officieel Optimise gecertificeerd coach te worden. De oprichter van dit programma heeft werkelijk alle wetenschappelijke boeken gelezen die gaan over alle thema's die met zelfverwezenlijking hebben te maken. Daar heeft hij de pareltjes uit gedestilleerd en daar geeft hij les in. Ik heb al heel veel opleidingen gedaan maar nog nergens een zo 'fully packed' en totaalpakket aan wijsheid ooit gezien. Het is gewoonweg een Masterpiece Training. Op voorwaarde dat je je inzet en echt alles uit de kast haalt, kun je je in 10 maanden je ontdoen van alle ballast om je dan schoon en opgeruimd te gaan verdiepen in waar het echt allemaal om gaat in de wereld: liefde, zingeving, betekenisvol zijn, creatie, verbinding. Je hebt jezelf in 10 maanden vrijgespeeld en bent de Beste Versie van Jezelf geworden.