introductieworkshop

"Je zorgt voor volledige veiligheid voor iedereen, bent authentiek en wendt niets voor. Heel prettig en warm."
Jojanneke Oostveen
De 'Dans' van Afstand en Nabijheid

We ‘dansen’ wat om elkaar heen in dit leven. Dan weer dichtbij elkaar, dan weer verder van elkaar af. We worden intiem, en we nemen weer afstand, we worden intiem, en we nemen weer afstand. Deze beweging, ook wel ‘de dans van afstand & nabijheid’ genoemd is een natuurlijk fenomeen. Niemand kan de hele dag 100% intiem met de ander zijn. Maar niemand kan ook echt 100% zonder diep contact met anderen en altijd maar op afstand blijven. In deze ‘dans’ komen we ons natuurlijke verlangen én ons gedoe tegen. De een is bang voor de afstand. De ander voor de intimiteit. Soms komen we in een emotionele achtervolging terecht waarbij de een de ander steeds hetzelfde verwijt: 'kom nu toch niet zo dichtbij' en 'houd nu toch niet zoveel afstand'.

In de maandelijkse workshop ‘De Dans van Afstand & Nabijheid’ – geen letterlijke dans-workshop dus – ervaar je en leer je een volle dag hoe jij contact en intimiteit vormgeeft in je leven. Wat kom je tegen in hoe je contact maakt én afhoudt? Welke blokkades (her)ken je die je inzet om jouw parel in de oester te beschermen? En hoe maak je de weg van binnen naar buiten weer zacht en liefdevol open? Een workshop over raken en geraakt worden, een reis over wensen en grenzen, een verkenningstocht in autonomie en overgave. Het is meestal ook de eerste stap richting de jaartraining.

Je maakt een korte reis langs het door HeartPepper® ontwikkelde 7 stappen model:

  • Zonder waarheid geen veiligheid…
  • Zonder veiligheid geen contact…
  • Zonder contact geen intimiteit…
  • Zonder intimiteit geen liefde…
  • Zonder liefde geen afgestemde aanraking…
  • Zonder afgestemde aanraking geen prettige seksualiteit...
  • En zonder liefde en seksualiteit geen levenslust.
Werkvormen

Methoden die we gebruiken: Inquiry, Voice Dialogue, Kunst, Poëzie, Verhalen, Spel, Ritual Play, Kaart-werk, Inner journeys, Wheel of Consent, Schrijven, Body-tracking, Ademwerk, Tandava-dans. De ziel spreekt niet tot ons...ze fluistert. Wat hoor je? 

"Wat ik fijn vond was het gevoel van verbondenheid dat je onmiddellijk wist op te roepen in de groep. Ook vond ik het prettig dat je emoties en gevoelens benoemde en liet weten dat het okay was. Daarom voelde het niet gek dat iemand emotioneel werd; die zit gewoon in een ander proces dan jij."

Nienke Griffioen

Frequentie: elke maand (maar door Corona helaas nu minder).

Trainer: Carolien Oosterhoff

Kosten: 170,- Euro (excl BTW)

Tijden: 10.00 uur tot 17:00 uur

Lokatie: De Open Ruimte (Almere) óf Centrum Amarelo (Amsterdam)

Eerstvolgende datum: 5 juli 2020 en 1 augustus 2020

Maximaal: 12 deelnemers

Image
Geef je op voor de workshop

Wil je je opgeven voor deze workshop? Meld je dan hieronder aan. Dan neem ik contact met je op voor een korte intake en het bespreken van de datum en lokatie.

Ik schrijf me daarmee ook in voor je nieuwsbrief, en weet dat ik me elk moment - met een muisklik - weer uit kan schrijven!

Wil je de eerste 3 films over de HeartPepper®-methode cadeau?

Ik schrijf me daarmee ook in voor je nieuwsbrief, en weet dat ik me elk moment - met een muisklik - weer uit kan schrijven!

Image